Grilované brambory s parmezánem
Doba přípravy
do 60 min
Složitost
2/5
Postup
nepřímé grilování
V tomto receptu si tu snad nejklasičtější přílohu - grilované brambory - uděláme originálně v litinové pánvi s parmezánem. Těmito sýrovými pečenými bramborami jistě nadchnete všechny své hosty :)
Ingredience
- 600 g malých baby brambor
- 50 g parmezánu
- čajová lžička česnekového prášku
- čajová lžička sušené sladké papriky
- čajová lžička sušeného oregána
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
Způsobů přípravy brambor je spousta a to nejen na grilu. Dnes se podíváme na grilovací recept, kde si uděláme zapečené brambory na grilu se sýrem. Za nás doporučujeme použít parmezán, díky své výraznější chuti.
Tento recept si zvládnete připravit na všech grilech (ať už máte některý z grilů Weber nebo jiný) nebo i doma v troubě. Budete jen potřebovat litinovou pánev nebo kamennou desku.
Příprava v kuchyni
- Nejprve nastrouhejte parmezán, stačí nahrubo.
- Sýr v misce následně smíchejte s česnekovým práškem, paprikou, oregánem, solí a pepřem.
- Připravte si brambory - umyjte je a rozkrojte napůl.
- Připravte si litinovou pánev a nalijte do ní rovnoměrně olivový olej tak, aby pokryl celé dno.
- Na pánev rozprostřete sýrovou směs a na ni vyskládejte brambory tak, aby rovná rozkrojená strana byla vždy směrem dolů. Brambory lehce přimáčkněte, aby byly hezky zarovnané a položené na sýru.
- Přidejte na pánev trošku vody (velmi tenkou vrstvu).
Brambory na grilu
- Gril připravte na nepřímé grilování a teplotu přibližně 200 °C.
- Do rozžhaveného grilu umístěte pánev a grilujte přibližně 40 minut.
- Jak poznám, že je hotovo? Brambory by měly být měkké a sýr zbarvený do hněda.
- Vyjměte pánev z grilu a nechte jídlo aspoň 5 minut odpočívat.
Mimochodem, pro další méně okoukaný recept na originální grilované brambroy koukněte na naše pečené brambory Hasselback.