Menu
0
Váš košík je prázdný

Grilovaný chřest

Doba přípravy
do 30 min
Složitost
1/5
Postup
přímé grilování
Za nás je chřest na grilu jedna z nejlepších zelenin vůbec. Hodí se výborně jako příloha třeba k hovězímu masu nebo i jako samostatný lehký snack na začátek větší akce.

Ingredience

  • Zelený chřest
  • Olivový olej
  • Sůl a pepř
  • Maldonská sůl na posypání
Tato velmi oblíbená křupavá zelenina má sezónu hlavně na jaře, tedy podobně jako grilování. Jak připravit chřest na grilu dokonale je velmi snadné a uvidíte, že se to dá ukázat jen v pár krocích. Zvládnete to na všech typech grilů Weber i třeba kontaktním grilu.

Příprava chřestu v kuchyni

  1. Chřest omyjte a zlehka osušte.
  2. Chřest u dřevnatého tlustého konce zlehka ohněte, dokud se dřevnatá část neodlomí. Tyto dřevnaté konce na grilování používat nebudeme, jelikož jsou příliš tvrdé. Použít je ale můžete třeba do polévky.
  3. Chřest zlehka potřete olivovým olejem.

Jak grilovat chřest?

Chřest na griluChřest na grilu - dochucení
  1. Gril nachystejte na přímé grilování a teplotu cca 220 °C.
  2. Umístěte chřest přímo na grilovací rošt, samozřejmě kolmo na mřížku, aby Vám roštem nepropadal.
  3. Grilovat budeme krátce, zelený chřest na grilu se dělá velmi rychle.
  4. Grilujte nejprve z jedné strany, dokud se na něm neudělá pěkná grilovací mřížka.
  5. Poté chřest otočte o 90° a postup takto opakujte, dokud nebude chřest ugrilován dokola ze všech stran.
  6. Vytáhněte chřest z grilu, lehce pokapejte olivovým olejem a opepřete a osolte. Ke chřestu se pěkně hodí i luxusní maldonská sůl a kampotský pepř.
  7. A můžete podávat.
Chřest oceníte jako výbornou přílohu ke grilovaným masům nebo i lehký předkrm. A na příští grilovačku se můžete mrknout pro inspiraci na naše grilovací recepty.
Přejeme Vám dobrou chuť! :)
Chřest na grilu - s hovězím masem

 

Vhodné vybavení k přípravě receptu