Grilovaný chřest
Doba přípravy
do 30 min
Složitost
1/5
Postup
přímé grilování
Za nás je chřest na grilu jedna z nejlepších zelenin vůbec. Hodí se výborně jako příloha třeba k hovězímu masu nebo i jako samostatný lehký snack na začátek větší akce.
Ingredience
- Zelený chřest
- Olivový olej
- Sůl a pepř
- Maldonská sůl na posypání
Tato velmi oblíbená křupavá zelenina má sezónu hlavně na jaře, tedy podobně jako grilování. Jak připravit chřest na grilu dokonale je velmi snadné a uvidíte, že se to dá ukázat jen v pár krocích. Zvládnete to na všech typech grilů Weber i třeba kontaktním grilu.
Příprava chřestu v kuchyni
- Chřest omyjte a zlehka osušte.
- Chřest u dřevnatého tlustého konce zlehka ohněte, dokud se dřevnatá část neodlomí. Tyto dřevnaté konce na grilování používat nebudeme, jelikož jsou příliš tvrdé. Použít je ale můžete třeba do polévky.
- Chřest zlehka potřete olivovým olejem.
Jak grilovat chřest?
- Gril nachystejte na přímé grilování a teplotu cca 220 °C.
- Umístěte chřest přímo na grilovací rošt, samozřejmě kolmo na mřížku, aby Vám roštem nepropadal.
- Grilovat budeme krátce, zelený chřest na grilu se dělá velmi rychle.
- Grilujte nejprve z jedné strany, dokud se na něm neudělá pěkná grilovací mřížka.
- Poté chřest otočte o 90° a postup takto opakujte, dokud nebude chřest ugrilován dokola ze všech stran.
- Vytáhněte chřest z grilu, lehce pokapejte olivovým olejem a opepřete a osolte. Ke chřestu se pěkně hodí i luxusní maldonská sůl a kampotský pepř.
- A můžete podávat.
Přejeme Vám dobrou chuť! :)