Indie na grilu - arašídové curry se zeleninou a uzeným tofu
Doba přípravy
do 60 min
Složitost
2/5
Postup
nepřímé grilování
Na grilu uděláte bez problémů kuchyni z různých koutů světa. My se zde podíváme na curry v indickém stylu a uděláme si perfektní arašídové kari se zeleninou a uzeným tofu.
Ingredience
(pro 4 porce)
- 3 červené cibule
- 1 cuketa
- 2 červené papriky
- 8 baby kukuřiček
- 1 limetka
- 3 balení 200 g uzeného tofu
- Olivový olej
- 100 g kari pasty - za nás doporučujeme červenou kari pastu Pelikans
- Jemná sójová omáčka - 3 lžíce
- 200 g tahini
- Javorový sirup - 1 lžíce
- 400 g kokosového mléka
- Nesolené arašídy
Na grilu skutečně zvládnete uvařit a ugrilovat skoro vše. Jen je potřeba vědět, jak na to. A někdy k tomu je potřeba i správná výbava. Třeba v případě této Indie na grilu budete určitě potřebovat nějaký litinový hrnec, litinový kotlík nebo wok pánev :)
My jej podáváme samotné v misce, pokapeme vymačkanou limetkou a posypeme troškou nadrcených arašídových ořechů, čímž dáme jídlu ještě lepší texturu.
A příště můžete vyzkoušet další z našich grilovacích receptů, kde najdete grilovaná masa i přílohy.
Přejeme dobrou chuť! :)
Příprava v kuchyni
- Připravte si zeleninu - červenou cibuli rozkrojte napůl a následně na čtvrtky, cuketu a papriky nakrájejte na kostičky a baby kukuřičku na válečky.
- Tofu nakrájejte na kostičky o straně cca 1 cm.
- Nakrájenou zeleninu s tofu dejte do velké mísy, zalijte několika lžičkami olivového oleje, promíchejte a vemte ke grilu na opečení.
Pečení zeleniny v grilu
- Připravte gril na nepřímé grilování a přibližně 180 °C.
- Vložte do grilu některý keramický, litinový či nerezový tál na pečení zeleniny.
- Jakmile máte rozpáleno, naneste na pevnou plochu trochu oleje nebo vložte pečící papír - jedno z toho, jednoduše ať se Vám zelenina k ploše nepřipeče.
- Pečte cca 15 minut nebo dokud zelenina nechytne barvu, jakou si přejete :)
- Jakmile je upečeno, vytáhněte z grilu a odložte bokem. My se zatím pustíme do přípravy curry.
Příprava kari na grilu
Budete potřebovat nějaký litinový hrnec nebo velkou wok pánev.- Gril nechte připravený na nepřímé grilování a přibližně 180 °C.
- Vložte do grilu litinový hrnec nebo wok a nechte rozpálit.
- Nalijte trošku slunečnicového oleje a nechte rozpálit.
- Vložte na litinu kari pastu a za stálého promíchávání přibližně minutu smažte pastu v rozpáleném hrnci. Chuť tím získá větší intenzitu. Doporučujeme na tento recept červenou kari pastu Pelikans.
- Postupně dále přidávejte a promíchávejte - 3 lžíce jemné sójové omáčky, 200 gramů tahini, 1 lžíci javorového sirupu a 400 g kokosového mléka.
- Přiveďte k varu, ztlumte žár a nechte dále lehce probublávat alespoň 10 minut a občas promíchejte.
- Přisypte do kari upečenou zeleninu s tofu a nechte ohřát.
Servírování curry
Podávat můžete například s rýží, nicméně toto kari je dostatečně hutné a můžete jej podávat jen tak samotné.My jej podáváme samotné v misce, pokapeme vymačkanou limetkou a posypeme troškou nadrcených arašídových ořechů, čímž dáme jídlu ještě lepší texturu.
A příště můžete vyzkoušet další z našich grilovacích receptů, kde najdete grilovaná masa i přílohy.
Přejeme dobrou chuť! :)