Krevety Peri Peri
Doba přípravy
do 60 min
Složitost
3/5
Postup
nepřímé grilování
Recept na Peri Peri krevety pochází z jižní Afriky. Jedná se o jednoduché letní jídlo ideální do horkého počasí.
Ingredience
- 250 g syrových královských krevet
- 1/2 stroužku česneku
- 1/2 zelené chilli papričky
- 25 ml olivového oleje
- 1 lžíce rozpuštěného másla
- špetka soli
- černý pepř
- 1 kávová lžička papriky
- 1/4 citrónu
- 1 bobkový list
- 1 kávová lžička drceného kmínu
- 20 ml bílého vína
- peri peri olej na chuť
Kuchyňská příprava
- Očistěte krevety tak, že rozstřihnete zadní část nůžkami a párátkem opatrně odstraníte černé žilky, ale krunýř a hlavy nechte.
- Položte krevety na velkou mělkou pánev.
- Oloupejte česnek a potom ho rozdrťte.
- Omyjte a nakrájejte chilli papričky.
- Smíchejte všechny ingredience v mixéru a mixujte je, dokud nebudou dobře promíchané.
- Polovinu marinády nalijte na krevety a nechte je naložené dvě hodiny, čas od času je otočte.
- Vyndejte krevety z marinády a zbytek nechte odkapat - uložte na později.
Příprava na grilu
- Připravte gril na nepřímý žár a teplotu cca na 175 °C.
- Položte krevety na rošt. Přikryjte víkem a pečte po dobu cca osmi minut - podle velikosti
- Podlévejte a během vaření je jednou otočte.
- Až budou skoro hotové, nechte je na pár sekund přejít přímým žárem, aby okraje zhnědly.
- Zbytek marinády přiveďte k varu na cca 30 vteřin, potom ji nalijte na krevety.
Podávejte s rýží nebo s hranolkami a zeleným salátem.
Dobrou chuť Vám přejí Top Grily!