Kukuřičné placičky z grilu
Doba přípravy
do 30 min
Složitost
2/5
Postup
přímé grilování
Excelentní jako příloha nebo i jen tak jako chutná svačina z grilu. Naše velmi oblíbené kukuřičné placičky zvládne každý.
Ingredience
- 300 g konzervované sladké kukuřice
- 3 lžičky olivového oleje
- 2 vejce
- 40 g polohrubé mouky
- 15 g pažitky
- sůl a pepř
Kukuřičné placky možná nejsou nejčastější příloha, ale i to je důvod proč si je vyzkoušet. Hodí se zejména k tučnějším a červeným masům, kde vás překvapí svou svěží chutí díky kouskům kukuřice. Připravit si ji můžete na všech typech grilů, poslouží vám grily Weber, ale udělat si je můžete i doma v kuchyni.
V našem receptu se zaměříme na samotnou přípravu těsta v kuchyni, přípravu grilu a řekneme si na jakou teplotu a jak dlouho kukuřičné placky připravovat.
Kuchyňská příprava:
- Rozděláme si konzervu kukuřice, scedíme a dáme zatím bokem.
- Nasekáme si pažitku na malé kousky a odložíme stranou.
- Do mixéru vyklepneme vajíčka a přidáme mouku a přibližně tři čtvrtiny kukuřice (zbytek necháme stranou na později). Řádně rozmixujeme a poté předáme mix do větší mísy.
- Do mísy s mixem vložíme zbytek kukuřice, sůl, pepř a nasekanou pažitku. Lehce promícháme a jdeme připravit gril.
Příprava na grilu:
- Připravte gril na přímé grilování přibližně na teplotu 180 °C.
- Vložíme na gril litinovou pánev nebo keramickou desku a necháme pořádně rozpálit, cca 10 minut. Poté na pánev nalijeme olej.
- Jakmile je rozpálený olej, na pánev lžící kápneme těsto a rozetřeme do tvaru malých placiček, přibližně 1 cm vysokých.
- Placičky smažíme pod zavřeným poklopem, z každé strany přibližně 3-4 minuty, dokud se na povrchu neopečou a nezmění barvu.
- Hotové kukuřičné placky servírujeme jako luxusní přílohu nebo jen tak jako předkrm či svačinku :)
A příště můžete vyzkoušet i další grilovací recepty, kde najdete nejrůznější grilovaná masa i přílohy.
Přejeme Vám dobrou chuť!