Menu
0
Váš košík je prázdný

Kuřecí stehna se slaninovou omáčkou ochucenou Whisky

Doba přípravy
90 min a více
Složitost
3/5
Postup
nepřímé grilování
Vyzkoušejte z Vašeho grilu Weber tradiční kuřecí stehna s originální a lahodnou slaninovou omáčkou ochucenou whisky.

Ingredience

  • 1 celé kuřecí stehno (asi po 300 g, bez přebytečného tuku a kůže)
  • udící lupínky Weber
  • tabasco
  • 1 plátek uzené slaniny nakrájené na kostičky
  • 1/2 najemno nasekané cibule
  • 1/2 lžíce najemno nasekaného česneku
  • 30 ml kečupu
  • 15 ml černé melasy
  • 1 lžíce jemné hořčice
  • 15 ml whisky
  • 1/2 lžíce hnědého cukru
  • 1/2 lžíce worcesterské omáčky
Grilované kuřecí paličky jsou jedním z nejoblíbenějších kuřecích receptů na grilu. Oproti kuřecím prsům se jedná o velmi šťavnaté maso, které při správném grilování získá i nádherně opečenou kůži. Abyste dosáhli krásného výsledku, pojďte se s námi podívat na recept jak si připravit kuřecí paličky na grilu.

Začneme přípravou v kuchni, která zabere asi 30 minut, následovat bude marinování, kde se podíváme jak naložit kuřecí paličky. To můžete provést ráno nebo i den dopředu (8-24 hodin je ideálních). Následně se podíváme na přípravu grilu a zodpovíme jak dlouho grilovat paličky.

Příprava v kuchyni - marináda na kuřecí paličky:

  1. Na omáčku smažíme ve středním hrnci při středním žáru slaninu dokřupava asi 10 minut z obou stran.
  2. Zmírníme žár, přisypeme cibuli a česnek a smažíme 5 minut.
  3. Přidáme zbývající přísady, směs promícháme a vaříme asi 5 minut.
  4. Odebereme asi 75 ml omáčky a necháme ji zchladnout.
  5. Do velkého uzavíratelného sáčku vložíme kuřecí stehna a polovinu vychladlé omáčky.
  6. Ze sáčku vytlačíme vzduch, pak jej zavřeme a několikrát převrátíme, aby se omáčka rovnoměrně rozdělila.
  7. Maso marinujeme v chladničce 8 hodin až 24 hodin (pokud nestíháte, chtělo by to alespoň hodinu).
  8. Kuřecí stehna vyjmeme ze sáčku. Omáčku, která na nich ulpěla, neodstraňujeme. Tu, která zbyla v sáčku, vyhodíme.

Příprava na grilu:

  1. Gril Weber připravíme na nepřímý střední žár, 175 až 230 °C.
  2. Grilovací rošt očistíme kartáčem.
  3. Udící lupínky namočíme do vody a necháme je okapat. Poté je vložíme na rozžhavené uhlíky nebo do udícího boxu u plynových grilů.
  4. Kuřecí stehna grilujeme kůží dolů nad nepřímým středním žárem při zavřeném poklopu 25-30 minut.
  5. Poté je z obou stran potřeme omáčkou a grilujeme dalších 25-30 minut, než z nich při vpíchnutí vidličky vytryskne čirá tekutina a maso u kostí přestane být růžové.
  6. Mezitím stehna občas obracíme a potíráme omáčkou.
  7. Pak je sejmeme z roštu, necháme 3-5 minut odpočinout a podáváme se zbylou omáčkou.
Příště můžete vyzkoušet i další grilovací recepty u nás na webu od všech druhů masa, přes přílohy až po dezerty.
Přejeme Vám dobrou chuť!

Vhodné vybavení k přípravě receptu

Weber BBQ Anti-stick sprejWeber BBQ Anti-stick sprej
(1)
skladem
239 Kč
Weber Bible grilováníWeber Bible grilování
(6)
skladem
472 Kč
Udící lupínky - WhiskyUdící lupínky - Whisky
skladem
239 Kč
Weber BBQ Anti-stick sprejWeber BBQ Anti-stick sprej
(1)
skladem
239 Kč
Weber Bible grilováníWeber Bible grilování
(6)
skladem
472 Kč
Udící lupínky - WhiskyUdící lupínky - Whisky
skladem
239 Kč
Weber BBQ Anti-stick sprejWeber BBQ Anti-stick sprej
(1)
skladem
239 Kč
Weber Bible grilováníWeber Bible grilování
(6)
skladem
472 Kč
Udící lupínky - WhiskyUdící lupínky - Whisky
skladem
239 Kč
Weber BBQ Anti-stick sprejWeber BBQ Anti-stick sprej
(1)
skladem
239 Kč
Weber Bible grilováníWeber Bible grilování
(6)
skladem
472 Kč
Udící lupínky - WhiskyUdící lupínky - Whisky
skladem
239 Kč