Rump steak na grilu s černými houbami
Doba přípravy
do 30 min
Složitost
3/5
Postup
přímé grilování
Udělejte na svém grilu Weber perfektní Rump steak, receptů je nespočetné množství. My Vám ukážeme, jak jednoduše připravit lahodný steak s houbami.
Ingredience
- plátky rump steaku - pro tolik lidí, kolik chcete, 3 cm tlusté
- černý pepř
- sůl
- 1 velká černá houba na osobu (jidášovo ucho)
- olivový olej
- citronová šťáva
- nakrájený či drcený česnek
Kuchyňská příprava
- Otřete houby kouskem papírové utěrky. Potřete je celé lehce olejem, citronovou šťávou a kořením.
- Do kloboučku přidejte trochu česneku.
- Dávejte houby každou na samostatný kousek aluminiové fólie a zformujte ji do tvaru hrnku, aby udržela šťávu.
Příprava na grilu
- Připravte gril na přímý žár a teplotu cca 250 °C.
- Houby umístěte na kraje grilovacího roštu, budou potřebovat zhruba 7 minut, aby byly hotové.
- Doprostřed grilovacího roštu dejte litinový střed Weber GBS Sear Grate. Zavřete gril a nechte litinový grilovací rošt, aby se nahřál přímo nad zdrojem tepla, než se začne tvořit pára.
- Rošt postříkejte troškou oleje Webet BBQ Anti Stick.
- Přidejte na rošt celý plátek Rump steaku lehce posypaný solí.
- Nechte péct přikryté víkem po dobu tří minut na každé straně. Takto dosáhnete tepelné úpravy steaku na medium rare. Nejlepší způsob, jak poznáte, zda je maso připraveno medium rare - na povrchu masa se objeví malé kapky krve.
- Pokud si přejete maso opéct více, nechte je na grilu dělat z každé strany o něco déle.
- Maso poté otočte pouze jednou.
- Dejte si pozor a maso nespalte.
Po sundání masa z grilu chvilku počkejte a nechte maso odpočinout. Poté jej nakrájejte na plátky a podávejte s již připravenými houbami.
Dobrou chuť!