Slaný italský závin na grilu
Doba přípravy
do 60 min
Složitost
2/5
Postup
nepřímé grilování
Velmi jednoduchý a rychlý slaný závin poskládaný z parmské šunky, mozzarelly, bazalky a pesta. Perfektní předkrm nebo snack na větší grilovací akci.
Ingredience
- 1 listové těsto
- 60 g sýru Philadelphia
- 1 lžíce červeného pesta
- 100 g parmské šunky
- 2 mozzarelly
- 1 vejce na potření
- bazalka - malý svazek
Grilovací recepty se obvykle točí okolo masa nebo grilované zeleniny. Na svém grilu, ale dokážete připravovat mnohem více receptů. Dnes se podíváme na italský slaný závin z listového těsta se šunkou a sýrem. K přípravě kromě jakéhokoliv grilu (všechny grily Weber poslouží dobře) budete potřebovat ještě keramickou desku, pizza kámen nebo litinu.
Příprava v kuchyni
- Rozbalíme těsto.
- Na rozválený plát listového těsta natřeme tenkou vrstvu sýru a lehce potřeme červeným pestem.
- Poskládáme na sebe plátky parmské šunky, bazalku a nakonec na plátky nakrájenou mozzarellu.
- Opatrně závin zatočíme tak, abychom měli konec těsta na spodu. Konce těsta podložíme také dospod, aby nedošlo k vytékání směsi ze závinu.
Grilování závinu
- Připravíme gril na nepřímé grilování a přibližně 180 °C.
- Závin budeme grilovat na nějaké keramické grilovací desce nebo na nerezovém košíku. Pod závin ještě dáme pečící papír, aby se nám k podkladu nepřipekl.
- Závin potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do připraveného grilu.
- Pečeme na nepřímém žáru přibližně 30 minut - nebo dokud závin nechytne pěknou barvu.
Příště můžete vyzkoušet další z našich grilovacích receptů, kde najdete grilovaná masa i přílohy.