Menu
0
Váš košík je prázdný

Smash burger na grilu s cheddarem a cibulkou

Doba přípravy
do 60 min
Složitost
2/5
Postup
přímé grilování
Smash burger je unikátní a jednoduchý způsob přípravy burgerů, který je založen na vytáhnutí maximální chuti z klasických burgerových ingrediencí.

Ingredience

(na 4 burgery)
  • 4 bulky na burgery (nejlépe máslové briošky)
  • 800 g mletého hovězího masa
  • 2 cibule
  • 8 plátků cheddaru
  • 150 g majonézy
  • 30 g BBQ omáčky
  • 3 nakládané okurky
  • máslo
  • sůl a pepř
Hamburger na grilu jde udělat na obrovské množství způsobů. Smash burgery spočívají v tom, že hovězí maso rozplácneme na rozpálené litinové desce. Jaké jsou výhody rozplácnutí smash burgeru? Když maso natlačíte na rozpálenou litinu, lépe se opeče a udělá tak na povrchu křupavější krustu, která maximalizuje chuť hovězího masa v burgeru. Vyzkoušejte tuto méně tradiční přípravu burgerů a uvidíte sami, proč si v poslední době získala takovou oblibu :)

Příprava na burgery v kuchyni

Smash burger na grilu - ingredienceSmash burger na grilu - kuličky masa
  1. Maso rozdělte na 4 stejně velké kusy a poté ještě na poloviny. Vytvarujte takto do 8 přibližně stejně velkých kuliček masa.
  2. Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky o tloušťce cca 3 mm.
  3. Okurky nakrájejte na tenké plátky.
  4. Připravte si BBQ majonézu - smíchejte majo s BBQ omáčkou a osolte a opepřete dle chuti. My jsme na tento recept použili Meathead BBQ omáčku.

Grilování smash burgerů

Smash burger na grilu - smashováníSmash burger na grilu - otáčení masa
  1. Do grilu umístěte velkou litinovou planchu, litinovou pánev nebo jakoukoliv litinovou pevnou plochu, kterou máte k dispozici.
  2. Gril připravte na přímé grilování a cca 220 °C.
  3. Na rozpálenou litinu dejte trošku oleje a položte na ni připravenou cibuli. V průběhu jednou otočte a počkejte, dokud nezměkne.
  4. Vedle cibule umístěte na litinu kuličky hovězího masa a zmáčkněte (smashujte) k litině lisem na burgery (= žehlička na burgery). Mezi lis a maso dejte pečící papír, aby se k sobě kusy nepřilepily.
  5. V průběhu grilování maso jednou otočte, poté už nepřimačkávejte.
  6. Položte na maso ugrilovanou cibulku a na ni plátek cheddaru.
  7. Přikryjte maso poklicí na planchu, aby se sýr roztekl.
  8. V mezičase rozřízněte bulky na půlky a na másle je obě stranou řezu opečte na grilu dokřupava.
  9. Sundejte všechny ingredience z grilu a můžeme se pustit do kompletace.
  10. Kompletace burgeru - spodní bulku potřete majonézou, na ni položte jeden plátek masa s cibulkou a cheddarem, na něj druhý plátek masa s cibulkou a cheddarem, na něj dejte plátky okurky a zakončete opět bulkou (předtím ji také namažte BBQ majonézou).
Přejeme Vám dobrou chuť! :)
Smash burger na grilu - sýrSmash burger na grilu - poskládání burgeruSmash burger na grilu

Vhodné vybavení k přípravě receptu

GBS - Litinová pánevGBS - Litinová pánev
(7)
skladem
1 609 Kč
Lis na planchuLis na planchu
skladem
999 Kč
Weber Bible grilování 2Weber Bible grilování 2
skladem
472 Kč
GBS - Litinová pánevGBS - Litinová pánev
(7)
skladem
1 609 Kč
Lis na planchuLis na planchu
skladem
999 Kč
Weber Bible grilování 2Weber Bible grilování 2
skladem
472 Kč
GBS - Litinová pánevGBS - Litinová pánev
(7)
skladem
1 609 Kč
Lis na planchuLis na planchu
skladem
999 Kč
Weber Bible grilování 2Weber Bible grilování 2
skladem
472 Kč
GBS - Litinová pánevGBS - Litinová pánev
(7)
skladem
1 609 Kč
Lis na planchuLis na planchu
skladem
999 Kč
Weber Bible grilování 2Weber Bible grilování 2
skladem
472 Kč
GBS - Litinová pánevGBS - Litinová pánev
(7)
skladem
1 609 Kč
Lis na planchuLis na planchu
skladem
999 Kč
Weber Bible grilování 2Weber Bible grilování 2
skladem
472 Kč
GBS - Litinová pánevGBS - Litinová pánev
(7)
skladem
1 609 Kč
Lis na planchuLis na planchu
skladem
999 Kč
Weber Bible grilování 2Weber Bible grilování 2
skladem
472 Kč