Sýr Halloumi na grilu
Doba přípravy
do 30 min
Složitost
2/5
Halloumi je perfektní sýr na grilování. A to z toho důvodu, že se jako jediný nerozteče a můžete jej tak klidně dělat přímo na roštu a vznikne Vám krásná grilovací mřížka.
Ingredience
- Řecký sýr halloumi
Tento původem řecký sýr se převážně vyrábí na Kypru z kombinace ovčího a kozího mléka. V u nás koupených sýrech bude převažovat kravské mléko a obvykle se dá koupit v každém supermarketu, takže si nemusíte příliš lámat hlavu kde koupit sýr halloumi na vaši příští grilovačku.
Strukturou je to středně tvrdý sýr, může připomínat například jadel, ale je pouze lehce slaný. Před umístěním sýru na gril Weber je potřeba jej vhodně připravit. Pokud máte bloček halloumi sýru, rozkrojte jej na plátky tlusté přibližně 1-1,5 cm. Nic dalšího v podstatě není potřeba, máte připraveno :)
Strukturou je to středně tvrdý sýr, může připomínat například jadel, ale je pouze lehce slaný. Před umístěním sýru na gril Weber je potřeba jej vhodně připravit. Pokud máte bloček halloumi sýru, rozkrojte jej na plátky tlusté přibližně 1-1,5 cm. Nic dalšího v podstatě není potřeba, máte připraveno :)
Jak grilovat sýr halloumi?
- Gril nachystejte na přímé grilování a přibližně 220 °C.
- Lehce promažte grilovací rošt olejem, ať se sýr k roštu hned úplně nepřilepí. Použít můžete třeba náš Non-Stick sprej.
- Položte sýr na rozžhavený grilovací rošt.
- Grilujte přibližně 5 minut, nebo dokud se ze spodní strany sýru nevytvoří pěkná opečená grilovací mřížka.
- Sýr otočte a grilujte další cca 3-4 minuty z druhé strany.
- Na sýr na grilu nezapomeňte - halloumi je sice výrazně pevnější než jiné sýry, ale i ten by se v grilu později roztekl a skončil by pod roštem.
- Jakmile máte opečenou mřížku na obou stranách, sundejte z grilu a máte hotovo.
Top Grily Vám přejí dobrou chuť! :)