Forged Katai - univerzální nůž 12,5 cm
Forged Katai - univerzální nůž 12,5 cm
Potřebujete poradit? Jsme tu pro Vás!
Oficiální prodejce Weber

Forged Katai - univerzální nůž 12,5 cm
Forged znamená kovaný. Všechny Forged nože jsou ručně kovány a jejich čepel je na první pohled rozpoznatelná svým autentickým vzhledem. Forged jednoduše vyrábí nože, které nadchnou. Pyšní se velmi vysokou kvalitou použité japonské oceli, řemeslným provedením a funkčností.
Profesionální kuchyňské nože Forged jsou vyráběny podle staletých japonských tradic a kompletně ručně kovány. Každý nůž je tak jedinečný svým vzhledem i provedením. Zhotoveny jsou z japonské oceli té nejvyšší kvality - typu 440C (tvrdost 58 HRC Rockwellovy stupnice) nebo v případě řad VG10 a Katai z ještě prémiovější 5 vrstvé japonské oceli typu VG10 (tvrdost 60 HRC Rockwellovy stupnice). U jednotlivých produktových řad Forged se liší také materiál, ze kterého bývá vyrobeno madlo nože.
A proč si vůbec profesionální kuchařský nůž pořídit? Profi kuchyňské nože Vám mohou výrazně usnadnit práci. Ať už tím, že si déle udrží svoji ostrost, nebo jednoduše tím, že se Vám s nimi bude v kuchyni u prkénka lépe pracovat díky ergonomičtěji tvarovanému madlu i vyváženější hmotnosti. A nelze zapomínat ani na to, že obecně vaření je větší zábava, když k němu máte výbavu, která Vám dělá radost. Ono sice steak nakonec taky nakrájíte obyčejným nožem za pár korun ze supermarketu, ale když k nakrájení masa máte krásný, profesionální nůž pro kuchaře, pocit budete mít úplně jiný :) Forged je nůž, na který můžete být hrdí.
Nože obecně nedoporučujeme používat na krájení kostí nebo mražených potravin, zbytečně si je tím tupíte.
Konkrétně nože Forged je nutné mýt ručně. Jejich hrubý design je náchylnější ke rzi, pokud by se umývaly v myčce. Proto je potřeba umývat je ručně, pod teplou vodou a s menším množstvím saponátu. Poté je potřeba nože vždy důkladně osušit.
Kromě ostří také u některých typů nožů nemusejí být rukojeti uzpůsobeny pro mytí v myčce.
Profesionální kuchyňské nože Forged jsou vyráběny podle staletých japonských tradic a kompletně ručně kovány. Každý nůž je tak jedinečný svým vzhledem i provedením. Zhotoveny jsou z japonské oceli té nejvyšší kvality - typu 440C (tvrdost 58 HRC Rockwellovy stupnice) nebo v případě řad VG10 a Katai z ještě prémiovější 5 vrstvé japonské oceli typu VG10 (tvrdost 60 HRC Rockwellovy stupnice). U jednotlivých produktových řad Forged se liší také materiál, ze kterého bývá vyrobeno madlo nože.
A proč si vůbec profesionální kuchařský nůž pořídit? Profi kuchyňské nože Vám mohou výrazně usnadnit práci. Ať už tím, že si déle udrží svoji ostrost, nebo jednoduše tím, že se Vám s nimi bude v kuchyni u prkénka lépe pracovat díky ergonomičtěji tvarovanému madlu i vyváženější hmotnosti. A nelze zapomínat ani na to, že obecně vaření je větší zábava, když k němu máte výbavu, která Vám dělá radost. Ono sice steak nakonec taky nakrájíte obyčejným nožem za pár korun ze supermarketu, ale když k nakrájení masa máte krásný, profesionální nůž pro kuchaře, pocit budete mít úplně jiný :) Forged je nůž, na který můžete být hrdí.
Forged Katai
Kuchyňské nože Forged Katai jsou společně s řadou VG10 mezi noži Forged těmi nejluxusnějšími a patří ve světě nožů ke špičce. Ručně kovaná čepel je zde vyrobena z pětivrstvé prémiové japonské nerezové oceli typu VG10. Posazena je v unikátní dřevěné rukojeti z kořenového dřeva vyplněného pryskyřicí. Každý nůž je tak jedinečný jak povrchem čepele, tak provedením rukojeti. Pro svůj nádherný design získala tato řada v roce 2020 prestižní ocenění RedDot Design Award.Nůž je balen v luxusní dřevěné krabičce a je tak perfektní jako prémiový dárek.
Další parametry tohoto nože
- vyrobeno z prémiové japonské oceli VG10
- ručně kováno v pěti vrstvách
- tvrdost 60 Rockwell
- délka čepele 12,5 cm
- tloušťka čepele 2 mm
- úhel broušení 18°
- baleno v luxusní dřevěné krabičce
- záruka 10 let
Příslušenství k nožům
Nepostradatelnou součástí Vaší výbavy v kuchyni musí být také kvalitní krájecí prkénka. Doporučujeme používat prkénka umělohmotná nebo dřevěná, oba tyto materiály šetří ostří nože a pomáhají udržet dlouhodobější ostrost. Doporučujeme také pravidelně používat ocílky na nože pro obnovení ostrosti.Před prvním použitím
Všechny Forged nože jsou opatřeny ochrannou vrstvou pro přepravu a skladování. Před prvním použitím proto nůž nejprve očistěte dle pokynů níže. U rukojeti nožů Brute a Intense může ochranná vrstva zmizet až po několikátém použití.Jak o nůž pečovat?
V ideálním případě byste měli nůž pravidelně (úplně nejlépe před každým použitím) přejet ocílkou na broušení. Ocílkou nože ošetříte a nabrousíte, ale odstraníte pouze malé otřepy a hrboly na ostří. Nejedná se proto o broušení nože, které provede profesionální brusič či bruska. Skutečné nabroušení nože doporučujeme provést alespoň jednou ročně, ale záleží samozřejmě na četnosti používání nože.Nože obecně nedoporučujeme používat na krájení kostí nebo mražených potravin, zbytečně si je tím tupíte.
Lze dát nůž do myčky?
Všechny kuchyňské nože doporučujeme mýt ručně, nejsou vhodné pro mytí v myčce. Čistící prostředky používané v myčce mohou přispět k rychlejšímu otupění ostří nože a na nakterých druzích nožů mohou i vytvářet rez a nože tak úplně zničit.Konkrétně nože Forged je nutné mýt ručně. Jejich hrubý design je náchylnější ke rzi, pokud by se umývaly v myčce. Proto je potřeba umývat je ručně, pod teplou vodou a s menším množstvím saponátu. Poté je potřeba nože vždy důkladně osušit.
Kromě ostří také u některých typů nožů nemusejí být rukojeti uzpůsobeny pro mytí v myčce.