Jak správně grilovat maso?
Když se řekne grilování, většina z nás si jistě představí léto, vůni dřeva, rozpálený gril a na něm syčící maso. Ne, že by grilované ryby nebo zelenina na gril nepatřily, nebudeme si ale nic nalhávat, hlavními tahouny jsou pořád ti tři, největší - kuřecí, vepřové a hovězí. Základem pro přípravu všech druhů masa je dostatečně rozpálený gril, a tak maso řádně propéct. Pak maso dle chuti můžeme také marinovat, jak na to se můžete dočíst zde.
Jak grilovat kuřecí?
Kuřecí maso je oblíbené hlavně vzhledem k jednoduchosti přípravy. Gril nemusí být rozpálený na nejvyšší teplotu a většina řezů je hotová během několika málo minut. Pokud je maso uvnitř nejvyššího kusu bílé, můžete servírovat. Jak ugrilovat například kuře v celku se můžete dočíst zde.
Jak grilovat vepřové?
Vepřové maso už je o trošku složitější. Je potřeba maso grilovat delší dobu a to vždy dle tloušťky plátku masa. Maso je také dobré grilovat, alespoň ze začátku, na vyšší teplotě tak, aby se zatáhlo, až pak teplotu snížit. Alespoň 10 minut na každé straně je pro většinu řezů dostačující. Čím větší kus masa, tím déle. Jak ugrilovat například vepřovou panenku se můžete dočíst zde.
Jak grilovat hovězí?
Hovězí maso je pak nejsložitější. Zde totiž u přípravy zcela záleží, jak moc nebo i málo propečené maso chcete konzumovat. Někdo má rád krvavý biftek, někdo hovězí steak propečený. Zde je jen důležité vybírat opravdu kvalitní hovězí a rozhodně se zde nevyplatí šetřit. Jak ugrilovat například hovězí steak se můžete podrobněji dočíst zde.