Menu
0
Váš košík je prázdný

Červené zelí na grilu se sýrem

Doba přípravy
do 60 min
Složitost
1/5
Postup
nepřímé grilování
Originální příloha k masu nebo ve větším množství jako součást pestré vegetariánské grilovačky. Podle nás nejlepší způsob, jak ugrilovat zelí :)

Ingredience

  • 1 hlávka červeného zelí
  • 50 g másla
  • 1 čajová lžička mletého kmínu
  • 1 čajová lžička sušené papriky
  • 1/2 čajové lžičky vloček chilli
  • 10 ml balsamikového octa
  • 100 g modrého sýra (můžete použít i jiný sýr, pokud nemáte rádi plísňový)
  • sůl
  • pepř

Takto připravené zelí na grilu je možná trošku netradiční příloha, ale určitě stojí za vyzkoušení. Jedná se o poměrně snadný recept, který zvládnou všechny grily Weber, alternativou může být také příprava doma v troubě.

Příprava v kuchyni

  1. Červené zelí rozkrájejte na kolečka o tloušťce cca 2 cm.
  2. Připravte máslo na potření - v misce smíchejte rozpuštěné máslo, kmín, papriku, chilli, balsamikový ocet a osolte a opepřete.
  3. Potřete obě strany připravených plátků zelí.
  4. Zelí vyskládejte do nerezové misky nebo na keramickou grilovací desku vedle sebe tak, aby se navzájem nepřekrývalo.
Grilované zelí - příprava v kuchyniGrilované zelí - potřené na grilu

Grilování zelí

  1. Rozpalte gril na nepřímé grilování a přibližně 200 °C.
  2. Do nachystaného grilu vložte desku se zelím nad nepřímý žár, zavřete poklop a pečte přibližně 30 minut.
  3. Na zelí rozdrobte sýr a pečte dalších 10 minut.
  4. Kdy máme hotovo? Zelí by touto dobou už mělo změknout a na okrajích být křupavé. Sýr by měl být rozpuštěný.
Zelí krásně funguje jako příloha ke grilovanému masu, ať už třeba ke grilovanému kuřeti tak na talíři určitě vylepší i grilované koleno. A pro příště můžete mrknout i na další naše grilovací recepty.

Přejeme Vám dobrou chuť! :)
Grilované zelí - na grilovací desceGrilované zelí se sýrem - hotové

Vhodné vybavení k přípravě receptu