Červené zelí na grilu se sýrem
Doba přípravy
do 60 min
Složitost
1/5
Postup
nepřímé grilování
Originální příloha k masu nebo ve větším množství jako součást pestré vegetariánské grilovačky. Podle nás nejlepší způsob, jak ugrilovat zelí :)
Ingredience
- 1 hlávka červeného zelí
- 50 g másla
- 1 čajová lžička mletého kmínu
- 1 čajová lžička sušené papriky
- 1/2 čajové lžičky vloček chilli
- 10 ml balsamikového octa
- 100 g modrého sýra (můžete použít i jiný sýr, pokud nemáte rádi plísňový)
- sůl
- pepř
Takto připravené zelí na grilu je možná trošku netradiční příloha, ale určitě stojí za vyzkoušení. Jedná se o poměrně snadný recept, který zvládnou všechny grily Weber, alternativou může být také příprava doma v troubě.
Příprava v kuchyni
- Červené zelí rozkrájejte na kolečka o tloušťce cca 2 cm.
- Připravte máslo na potření - v misce smíchejte rozpuštěné máslo, kmín, papriku, chilli, balsamikový ocet a osolte a opepřete.
- Potřete obě strany připravených plátků zelí.
- Zelí vyskládejte do nerezové misky nebo na keramickou grilovací desku vedle sebe tak, aby se navzájem nepřekrývalo.
Grilování zelí
- Rozpalte gril na nepřímé grilování a přibližně 200 °C.
- Do nachystaného grilu vložte desku se zelím nad nepřímý žár, zavřete poklop a pečte přibližně 30 minut.
- Na zelí rozdrobte sýr a pečte dalších 10 minut.
- Kdy máme hotovo? Zelí by touto dobou už mělo změknout a na okrajích být křupavé. Sýr by měl být rozpuštěný.
Přejeme Vám dobrou chuť! :)