Hovězí flank, Uruguay, Grain fed
Hovězí flank, Uruguay, Grain fed
Potřebujete poradit? Jsme tu pro Vás!
Oficiální prodejce Weber
Hovězí flank, Uruguay, Grain fed
Flank steak, nebo taky česky hovězí pupek, je dlouhý a plochý libový plátek masa ze spodních břišních svalů zvířete. Výborně se hodí ke grilování, využít jej lze i k mnoha dalším úpravám.
Jedná o luxusní maso dovážené z Jižní Ameriky a jde tak víceméně o to vůbec nejlepší maso, které si na gril můžete dát. Uruguay je stát, kde většinu území zabírají pastviny. Dostatek slunce, vody a čerstvého vzduchu tvoří perfektní kombinaci pro chov býků a krav. Maso z této země je tak prémiové kvality.
Náš doporučený způsob přípravy - flank celý dáme na gril a až po ugrilování jej filírujeme a podáváme nařezaný na plátky. U nás na kurzech grilování tomuto druhu masa říkáme "rodinný" steak. Má totiž v jednotlivých svých částech trošku rozdílnou výšku a na krajích se tak propeče víc než v prostřední části. Díky tomu si z nafilírovaného masa může každý vybrat to pro sebe nejlépe propečené - rare, medium, well done.
Maso se snažíme držet na prodejně neustále skladem, ale nebývá to úplně 100% pravidlo. Proto pokud chcete mít jistotu, že na Vás maso u nás na prodejně bude čekat, doporučujeme si ho objednat alespoň 4 pracovní dny předem. Maso na eshopu je určené pouze k osobnímu odběru na prodejně, nelze jej bohužel posílat s doručením na adresu.
Cena za 1 kg je 699 Kč.
Většina Steaků má kolem 400-600 gramů, tudíž je průměrná cena jednoho vakuovaného steaku kolem 300-400 kč.
Skladujte při teplotě ideálně od 0 do +2 °C, po kratší dobu (pár dnů) může být i v lednici do +4 °C. Pouze při teplotě těsně nad 0 °C si vakuované hovězí maso mokrého zrání může udržet několikaměsíční trvanlivost deklarovanou producentem.
Původ: Uruguay
Zrání: Mokré, minimálně 21 dnů
Foto je pouze ilustrativní. Každý kus se drobně liší podle plemene, pohlaví i stáří zvířete a je jedinečný.