Oficiální prodejce WeberKompletní sortiment Weber máme na našem skladě v Česku i naší kamenné prodejněPřednosti značky Weber
Maldonská sůl
Mořská sůl Maldon, 250 g
skladem
139 Kč
Uzená mořská sůl Maldon, 125 g
skladem
139 Kč
Mořská sůl Maldon, 125 g
skladem
89 Kč
Mořská Sůl Maldon, 570 g
skladem
299 Kč
Mořská Sůl Maldon, 1,4 kg
skladem
689 Kč
Uzená mořská sůl Maldon, 500 g
na dotaz
449 Kč
Himálajská růžová sůl Maldon, 250 g
skladem
119 Kč
Kalahárská pouštní sůl Maldon, 250 g
skladem
119 Kč
Mořská Sůl Maldon, mlýnek
skladem
129 Kč
Pepř Maldon, mlýnek
skladem
169 Kč
Maldonská sůl
Kvalitní sůl je základem každé kuchyně a totéž platí i při grilování. Naším naprostým favoritem je mořská sůl Maldon, která nás okouzlila svou strukturou i chutí. Vyrábí se už od roku 1882 stále na stejném místě v anglickém pobřežním městečku Maldon v rodinné firmě Maldon Crystal Salt Company.
Co je Maldonská sůl?
Jedná se o vločkovou sůl, to znamená že Maldonská sůl nemá tvrdé kostky soli, ale pyramidové vločky, podobně jako solný květ (fleur de sel). Tyto pyramidky dosahují až velikosti několika milimetrů, ale stále jsou velmi tenké. Vznikají postupným pomalým vysycháním mořské vody a sběrem těchto krystalů. S ohledem na vlhké a studené klima Velké Británie jsou plotny s mořskou vodou lehce zahřívány, a sůl je po krystalizaci ručně sbírána.
Rozdíl ve struktuře Maldonské soli oproti klasické soli poznáte nejvíce při dochucování hotového jídla, Maldonské vločky jen lehce křupnou a rozpustí se. Nemusíte tak čekat než se hrudka soli rozpustí. Hrubozrnná sůl tak potřebuje jemný mlýnek, aby vám sůl neskřípala mezi zuby, u Maldonky toto řešit nemusíte. Hodí se zejména k dávkování prsty nebo jednoduše lžičkou, nepotřebujete mlýnek. Nevýhodou může být, že se kvůli své velikosti nehodí do klasických solniček.
Maldon je sůl čistě přírodního původu, sůl pochází z filtrované mořské vody. Je tak čistá, ale stále obsahuje mořské minerály a stopové prvky. Dodnes se vyrábí pouze ve Velké Británii.
Rozdíl ve struktuře Maldonské soli oproti klasické soli poznáte nejvíce při dochucování hotového jídla, Maldonské vločky jen lehce křupnou a rozpustí se. Nemusíte tak čekat než se hrudka soli rozpustí. Hrubozrnná sůl tak potřebuje jemný mlýnek, aby vám sůl neskřípala mezi zuby, u Maldonky toto řešit nemusíte. Hodí se zejména k dávkování prsty nebo jednoduše lžičkou, nepotřebujete mlýnek. Nevýhodou může být, že se kvůli své velikosti nehodí do klasických solniček.
Maldon je sůl čistě přírodního původu, sůl pochází z filtrované mořské vody. Je tak čistá, ale stále obsahuje mořské minerály a stopové prvky. Dodnes se vyrábí pouze ve Velké Británii.